lørdag 29. mars 2014

28.3 Borkhussætra til Støsætra + topptur til Høg-Gia

Knallvær, nok en utefrokost og lufting av utstyr. 


Ikke noe poeng i å haste videre, med andre ord god tid til en liten topptur uten utstyr. Turen gikk opp på Høg-Gia, 1641 moh, nest høyeste topp i området. Finfin tur opp, kunne ikke hatt bedre utsikt fra toppen, og morsom nedkjøring i det som var blitt påskeslush i solsia. 

Fått meg fancy leopardfeller etter trasking i lyngen

På leting etter snø


Tok oss en god hvil med påfyll av mat og drikke før vi ruslet videre. Wilma var ikke veldig klar for å gå med kløven igjen, men sånn er livet på langtur; ting må være med videre. 


Har hatt oppe solcellepanelet i dag for å lade noen batterier, uten store effekten. Laderen blinker rødt sålenge strømnivået er lavt. Den lyste fortsatt rødt etter en hel dag ute i sola. Nå har riktignok vinkelen vært varierende, men burde jo hatt litt effekt i løpet av ca 10 timer..


Kunne følge elva Orkla et godt stykke. Fant et lite hull i isen hvor jeg kunne få tak i vann. Kjekt å ikke kun måtte smelte snø. Fornøyd med min kjappe løsning for å få flaska ned til vannet :pKilometerne gikk unna, og før vi visste ordet av det var vi ved Støsætra. Der fant vi ei lita bu, May-Stua, som var åpen for at turfolk. Veldig liten, likevel utrolig koselig. Wilma syntes det var helt greit med en natt det i stedet for i teltet. Har gått tom før nøtter, sjokolade og kjeks nå, noe som gjør at det blir litt lite påfyll av energi i løpet av dagen. Forbrenninga har også speeda opp et par hakk i det siste. Var derfor sulten som en hest da vi kom fram til sætra. Det pleier jeg forsåvidt å være mot slutten av hver dag nå. Middagsporsjonene som tidligere var veldig store, er ikke noe problem lenger. Noen ganger kunne de gjerne vært enda større, som i dag for eksempel. Har fortsatt til gode å bli syltynn på tur, men at kiloene sakte, men sikkert forsvinner er det liten tvil om. Spiste meg opp rundt fire-fem kilo før start. Etter ca. en måned på tur har de forsvunnet, og enda litt mer. Blir godt å få nytt depot med mer snacks!

Ca. 15 km + 15 km t/r og 600 høydemeter til Høg-Gia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar