søndag 19. januar 2014

Tørking av mat

Jeg har planer om å tørke mesteparten av maten jeg skal ha med på tur, og de siste dagene testtørket litt forskjellig med ulikt hell.Over ser dere epler in the making og ferdige bananer. Bananene er kjempegode, og eplene ser ut til å bli bra de også. Prøvde meg på kiwi, men ble ikke videre imponert over smaken, så det blir med testen. Tenker å spise tørket frukt blant annet i havregrøt til frokost eller som snacks. 

 

Noe som ikke ble en like vellykket er kjøttet. Delte kjøttet i ganske så små biter, stekte det på lav varme og la det i tørkeovnen noen timer. Blandet det så med tørket purre, ris og ferdig jagergryteblanding, la det i en pose som jeg vakumerte, så på resultatet og tenkte fornøyd at det måtte bli bra. Blandet i mer enn nok vann og lot det ligge 10 minutter. Hardt. Testet igjen 10 min senere, fortsatt hardt. Lot det stå mens jeg gjorde andre ting, fortsatt hardt. Når kjøttet fremdeles var like hardt etter 50 minutter, ble jeg egentlig ganske misfornøyd og kastet hele driten. Tviler på at jeg er interessert i å venter så lenge på på middagen skal bli klar når jeg er på tur. Det ble altså ikke noe terningkast 6 der. 

Eplene ble nettopp ferdige, og definitivt en suksess. Neste testbatch av kjøtt har jeg skjært i veldig tynne strimler; den ene halvparten stekte jeg litt på forhånd, mens den andre la jeg rett i tørkemaskinen. Nå skal jeg ut og trekke traktordekk, mens jeg venter spent på om det her blir noe bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar